Ivars prisvinnende Finnskogprodukter

Ivar och Ulrika köpte egendomen vid Östmark i 2012, och startade så smått med bin och hallon som en hobby i 2014. Verksamheten utvecklade sig emellertid snabbt förbi hobbystadiet. Ivar har utbildat sig genom kurser både i Sverige och Norge och inte minst genom egen erfarenhet. Numera är han en certifierad biodlare i båda länderna. Nu finns det 80 bikupor, 400 hallonplantor, 200 rabarberplantor och ett stort växthus på egendomen. Ivar har vunnit priser för flera av produkterna, och säljer nu både honung, sylt och sin populära trattkantarellchutney i affärer och på marknader i både Norge och Sverige.

Grinnemo Hallon & Honung drivs av Ivar och Ulrika som köpte egendomen i 2012 och som i 2014 så smått startade med bin och hallon, men bara som en hobby i början. De har nu 80 bikupor, 400 hallonplantor, 200 rabarberplantor och ett stort växthus.

Grinnemo Hallon & Honung produserer och säljer honung, sylt, saft och chutney, tillverkat av lokala råvaror från Värmland efter egenutvecklade recept. Flera av deras produkter har fått priser och utmärkelser.

Grinnemo Hallon & Honung  har fått guldmedalj för sin rabarbersylt med kardemumma under SM i Mathantverk 2020. Denna tävling hålls i norra Sverige av Eldrimner som är en nationell organisation för mathantverk. Här tävlas det i allt från sylt till korv.

2020 anmälde Grinnemo Hallon & Honung med både rabarbersylt, blåbär- och hallonsylt och även med trattkantarellchutneyn. När röstningen närmade sig var det någon som tipsade Ivar om att ”Du bör kika på prisutdelningen”.

Vann guld

– Vi vann guld och firade i champagne. Att få en guldmedalj i SM i Mathantverk slår väldigt högt. Då tävlar man med de bästa i Sverige och även med deltagare från Norge och Danmark. En sådan utmärkelse ökar även folks intresse för alla de andra produkterna. De förstår att detta inte bara är en hobby, utan ett kvalitetshantverk, säger Ivar Myrli.

Populär trattkanterellchutney

2019 erhöll dom 3:e pris för sin trattkantarellchutney i ”Gastronomisk Matverk” i Karlstad. Detta skedde under produktutvecklingstiden.

– Efter den tävlingen fick vi många återkopplingar på vad som borde ändras. Vi har ändrat på innehållet och även på etiketterna. Det är otroligt viktigt för oss att få återkoppling från domarna som är professionella matsmakare men vi tar även hänsyn till återkopplingar från vanligt folk, berettar Ivar.

Blir taggad av erkännandet

Han säger at priser och utmärkelser gör att man blir lite extra ”taggad”på att producera ännu bättre produkter.

– Man kopplar aldrig riktigt av, utan måste hela tiden utveckla sig. Priser är viktiga för produktutvecklingen och för erkännandet av hela vår verksamhet, avslutar han.

Kontaktperson

Grinnemo Hallon & Honung

Ulrika & Ivar Myrli Grinnemo

Grinnemo 161, 686 98 Gräsmark
grinnemohh@gmail.com
Phone: +46 (0)73 076 50 22

 

Se også

Ivars prisvinnende Finnskogprodukter

Grinnemo Hallon & Honung  har fått guldmedalj för sin rabarbersylt med kardemumma under SM i Mathantverk 2020. Denna tävling hålls i norra Sverige av Eldrimner som är en nationell organisation för mathantverk. Här tävlas det i allt från sylt till korv. 2020 anmälde Grinnemo Hallon & Honung med både rabarbersylt, blåbär- och hallonsylt och även med trattkantarellchutneyn. När röstningen närmade sig var det någon som tipsade Ivar om att ”Du bör kika på prisutdelningen”.
Vann guld
– Vi vann guld och firade i champagne. Att få en guldmedalj i SM i Mathantverk slår väldigt högt. Då tävlar man med de bästa i Sverige och även med deltagare från Norge och Danmark. En sådan utmärkelse ökar även folks intresse för alla de andra produkterna. De förstår att detta inte bara är en hobby, utan ett kvalitetshantverk, säger Ivar Myrli.
Populär trattkanterellchutney
2019 erhöll dom 3:e pris för sin trattkantarellchutney i ”Gastronomisk Matverk” i Karlstad. Detta skedde under produktutvecklingstiden. – Efter den tävlingen fick vi många återkopplingar på vad som borde ändras. Vi har ändrat på innehållet och även på etiketterna. Det är otroligt viktigt för oss att få återkoppling från domarna som är professionella matsmakare men vi tar även hänsyn till återkopplingar från vanligt folk, berettar Ivar.
Blir taggad av erkännandet
Han säger at priser och utmärkelser gör att man blir lite extra ”taggad”på att producera ännu bättre produkter. – Man kopplar aldrig riktigt av, utan måste hela tiden utveckla sig. Priser är viktiga för produktutvecklingen och för erkännandet av hela vår verksamhet, avslutar han.